A balkonok csúcsdísze a sárkányszárny-begónia

A begóniák sokféle fajtája létezik. Vannak köztük szobanövények is, mi most azonban mind mérete, mind virágai miatt is látványos balkonnövényt ajánlunk figyelmedbe, a furcsa nevű sárkányszárny-begóniát.

Különleges szépség

Pompás választás legyen szó dézsásvagy ládás növényről, vagy előkerti dekorációról. Ültetheted más virágzóakkal vegyítve, vagy önmagában a látvány így is-úgy is szuper lesz. Nagy méretű piros, vagy rózsaszín enyhén bókoló virágaival egész nyáron át felhívja magára a figyelmet. Mérete nagyobb mint az alapfajnak 30 cm körüli, de ugyanúgy egynyári. Ha kisérletező kedved határtalan megpróbálkozhatsz a teleltetésével, fagymentes világos helyen, de ha nem sikerülne, akkor következő évben könnyedén pótolhatod újak vásárlásával. 

Igényei:

Félárnyékos, vagy maximum világos hely, de tűző napsütéstől mindenképpen kíméld meg. Földje ami jó vízáteresztő és tápdús legyen mindig leheletnyit nedves, de még véletlenül se tocsogjon a vízben. Ahogy a túlöntözést, a szárazságot sem tolerálja, pillanatok alatt tönkremehet mind a két esetben. Remek tulajdonsága, hogy az elnyílt virágok lecsipkedése nélkül is mindig csinos, ezeket ugyanis magától elhullajtja. Ha Te is kedvet kaptál ehhez a csodavirághoz, akkor válaszd ki készletünkből a leginkább tetszőket, hogy továbbiakban balkonod gyöngyszemei legyenek. 


Vissza a cikk tetejére