A csodálatos kaméliák

A tavasszal virágba boruló kaméliák az egzotikum és az elegancia mesés látványával ajándékoznak meg, ha ezt a kerti díszt választod.

Virágai szépségének nincs párja

Ennek a 4-5 méterre növő örökzöld cserjének kétségtelenül tavasszal nyíló virágai adják legfőbb díszértékét. Színskálájuk a fehértől az egészen mélyvörösig terjed, átmérőjük 10-12 cm is lehet telt, vagy félig telt virágainak. Virágzáskor magát a növényt szinte nem is látod, csak a virágok tömkelegét, amik ilyenkor ellepik a bokrot. Ilyenkor szuper látványt nyújt. Levelei fényesek, tojásdadok. Abszolút fő helyre érdemes tenni a kertben, ahol királynői külseje maximálisan érvényesül. 

Gondozása

Nem csak szép, de igényes növény is, de bőven megéri a vele való fáradozás. Kissé érzékeny a hidegre, ezért védett, meleg fekvést keressél számára a kertedben. Másik megoldás, hogy dézsás növényként tartod. A szélzugos területeket is felejtsd el, mert ezeket sem bírja. Ha már megtaláltad a helyét, akkor ne költöztesd, mert méltatlankodását bimbói lehullajtásával fejezi ki. Öntözése átlagos, az esővizet nagyon szereti, és egyenletes legyen, mert ez utóbbira is kényes. Talaja enyhén savanyú, de mindenképpen mészmentes legyen. Fényigényét tekintve félárnyékos rész a megfelelő számára. Ha a biztos, és tutti megoldást választod, és edényes növényként tartod, akkor világos, hűvös helyet keress neki téli szállásnak. Amint látod foglalkozni kell vele, de csak önmagunkat tudjuk ismételni, hogy bőven megéri a ráfordított idő.Vissza a cikk tetejére