A rózsaszín csoda: Kikeleti bangita

A rózsaszín csoda elnevezés a kikeleti bangita esetében cseppet sem túlzás. Jóval lombfakadás előtt hozza virágait, de enyhébb teleken már korábban is bontogatja szirmait.

Szépségének titkai: 

2-3 méter magasra növő, karcsú, kissé bokrosodó dísznövény. Végleges magasságát szép lassan, komótosan éri el. Levelei fakadáskor bronzosan csillognak, majd sötétzöldre színeződnek, a már említett télen nyíló virágok pedig finoman illatosak és halvány rózsaszínben pompáznak. Ez utóbbi miatt kimondottan értékes cserjének is számít, hiszen ritkaság. Egy-egy virágzó ágat levágva a vázában is sokáig megmarad, így nem csak kertedben, hanem lakásodban is rózsaszínben láthatod a világot. 


Gondozásának fortélyai: 

Könnyen gondozható növényről van szó. Az általában elmondható napos vagy félárnyékos helyen pompásan érzi magát, üde, tápdús talajban. Huzatos, széljárta részeket nem kedveli. Virágzás után a gyenge ágakat távolítsd el róla. Amint látod még télen sem kell elbúcsúzni a virágzó cserjéktől, amire kiváló példa a kikeleti bangita. Vissza a cikk tetejére