A tűrőképesség bajnokai a varjúhájak

Most az egyik legszívósabb, legedzettebb évelőfajtáról lesz szó, ami nem más mint a varjúhájak népes csoportja. Találkozhatunk vele évelőágyakban, sziklakertekben, előkertekben, kisebb parkokban, erkélyeken. 

Miért imádjuk a varjúhájakat? 

A már említett széles körű felhasználása mellett nem csak szép, hanem kimondottan változatos növénycsoportról van szó. Mindenki megtalálja közte a maga kedvencét. Ezek a pozsgás évelők húsos leveleikben vizet raktároznak, ezért szárazságtűrésük nagyon jó. Nyugodtan ültetheted olyan helyekre ahol más növény már sem a vízhiány, sem a napsütés intenzitása miatt nem maradna meg. A varjúháj élni és virulni fog ezeken a területeken, és még virágozni is fog!  Mérete lehet pár centitől egészen 0,5 méterig, mert ebben is rendkívül változatos növény, de jellemzőbb az előbbi, ami miatt talajtakaróként is jó választás. Bogernyőben nyíló virágainak színe fehértől egészen a pirosig terjed, mondanunk sem kell szintén fajtafüggő. További előnye, hogy az olcsóbb árkategóriájú növények közé tartozik. Kezdőknek is szívesen ajánljuk, mert gondozása kimondottan egyszerű. 

Gondozási tanácsok:

Gyakorlatilag két sorban összefoglalhatók az igényei. Napsütéses, vagy félárnyékos hely, jó vízelvezetésű talaj. Télen gyakorta a növényen marad a virág, amit rajta lehet hagyni, de tavasszal szabadítsuk meg tőle, úgy hogy friss hajtásait ne sértsük meg. Vissza a cikk tetejére