A varázslatos varázsmogyoró

Ez a növény valóban varázslatos, hiszen télen amikor a növények nagy része kevésbé látványos, a varázsmogyoró rikító sárga, bohókás virágaival felpezsdíti a kerteket, parkokat. 

Leírása: 

Amint már utaltunk rá már télen hozzák élénksárga összeborzolt pompomhoz hasonlító mókás kinézetű virágait. A csupasz ágain különösen hatásos. S ha mindehhez havas időjárás is párosul, különös, tetszetős látványban lehet részed. Tojásdad levelei ősszel narancsos-bronzosra színeződnek. Maga a növény egy laza habitusú, felfelé törő cserje. Szoliterként, és cserjecsoportban egyaránt jól bevált fajta. Ha további télen virágzó cserjével szeretnéd dekorálni kertedet, akkor ajánljuk a rózsaszín virágú kikeleti bangitát. 

Gondozása:

Napos vagy félárnyékos helyen, és jó vízelvezetésű mészmentes talajban fog szépen fejlődni. Metszésénél elsősorban a vadhajtásokat távolítsd el. Komolyabb metszését nem javasoljuk, mert nehezen regenerálódik. Vízigénye közepes, fiatal korában érzékenyebb a szárazságra, későbbiekben már jól tolerálja. Kártevőkre nem különösebben érzékeny. Vissza a cikk tetejére