Az ezerféle színű primula

Ha szeretnél egy szuper színpompát a lakásodban, irodádban akkor a primulánál vagy más néven kankalinnál jobbat nem is találhatsz. Érdemes belőle többet vásárolnod, és nem csak olcsósága miatt, hanem azért is, mert ekkor a legmutatósabb.

Mitől szép a kankalin? 

Amint már említettük fő titka a változatos virágszínben létezik. A fehértől át a lilán keresztül a pirosig, sárgáig mindenféle színben virít, a cirmos variációkon át. Itt nincs olyan hogy 'nem találom a kedvenc színemet', mert a kankalin valóban létezik mindenféle színben. Virágait körbeölelik csipkés levelei, így az egész növény egy formás gombócot képez, ami nem több 20-25 cm-nél. Arra is céloztunk, hogy több kankalinnal szebb lesz a végeredmény. Ha a lazább stílust kedveled, akkor minél tarkább összeállítást válogass, de ha visszafogottab dekorációt szeretnél akkor ajánlatos azonos virágszínűeket vásárolnod. A dekoráció készítés sem bonyolult, mert csak egymás mellé helyezed őket, és máris mutatnak, de ha szeretnél egy kicsit fantáziadúsabb alkotást, akkor kör, négyszög, virágformát stb. is alkothatsz belőlük, és máris beköltözött hozzád a kikelet. 

Gondozási tanácsok

Világos és félárnyékos helyen egyaránt jól érzi magát. Tűző nap, és szárazság viszont az ellensége. Laza, tőzeges, savanyú földje mindig legyen enyhén nedves, de azért ne tocsogjon a vízben. Ha extra rövid ideig virágzik, akkor biztosan vízhiányról lehet szó. Ha az elnyílt virágokat lecsipkeded akkor viszont kitolhatod virágzási idejét. Gyakorlatilag 1 éves növényről van szó, de ha szeretnéd megtartani, akkor próbáld ki, hogy hűvös, világos helyen áttelelteted. Vissza a cikk tetejére