Az örök második? Ezüstnövény!

A nevében biztosan örök második, hiszen ezüst, de más téren az első helyet hódítja meg a hamvaska. Persze érdemes még róla egy s mást megtudni azon kívül hogy miben hányadik helyezettnek számít ...

30-40 cm-es növényke, ami fagyérzékeny. Ha szívedhez nőtt annyira hogy teleltetésére is vállalkozol, akkor hűvös, világos helyen minimális öntözés mellett megoldhatod, de olcsósága miatt általában egynyáriként tartják. Külsőre kissé szokatlan megjelenésű, bohókás darabról van szó. Ezüstös gömböt formáz, keszekusza vékony ágaival. Ha szereted az extrém darabokat, akkor önmagában is elnyeri tetszésedet, de ha így 'soknak' találod, akkor remek kiegészítője virágzó növényeknek. Tavasszal és nyáron az egynyáriakkal, ősszel pedig a rózsaszín csarabokkal szédületesen jól mutat, de évelőkkel is kombinálhatod. Balkonládában történő ültetésnél arra érdemes figyelned, hogy méretben azonosra növő virágzóak közé ültesd, így nem lóg ki a sorból. 

Gondozásába nem fogsz beleroppanni. Elég neki egy napsütéses hely, vízáteresztő, semleges talaj, valamint normál öntözés. Ha nagyon szeretnél vele foglalkozni akkor picit visszacsípve formázhatod. Kártevőkre nem különösebben érzékeny. 

Egy vidám őszi egyveleg.


Vissza a cikk tetejére