Az ősz királynője a vörösödő végzetcserje

Az ősz egyik legszebb, hanem a legszebb dísznövénye a vörösödő végzetcserje. Ha meglátod árudánkban garantáltan toplistás lesz a növények kiválasztásakor. 

Egy igazi szuperszépség...

Kezdjük rögtön a végleges méretével ami miatt kisebb kertekbe is teheted, hiszen mindössze egy méterre fog megnőni. Maga a cserje gömbölyded formájú lesz, hatalmas sötétzöld szív formájú levelekkel. Ami miatt igazi szuperszépség, az nyáron és kora ősszel nyíló, hatalmas gömb formájú hortenziához hasonló virágzata. A virágzat megszámlálhatatlan csillag formájú sötétrózsaszín virágokból áll össze. A virágzat nem csak szép, hanem enyhén édes illatú is. 

Igényei:

Helyének kiválasztása némi körültekintést igényel, ugyanis a félárnyékos rész mellett legyen védett, fagyzugtól mentes ahova ülteted. Ez utóbbi információhoz még plusz adalék, hogy főleg fiatal korában érdemes takarással védeni, a téli időjárás viszontagságai ellen. Földje legyen semleges és tápdús. Öntözését illetően is kellő gondoskodással járj el - külön kiemelve a nyári kánikulai időszakot -  mert még ideiglenes szárazságot sem bírja ki. Vissza a cikk tetejére