Balkoncsinosítás gumós begóniával

Ezúttal az árnyékos, félárnyékos erkélytulajdonosoknak figyelmét hívjuk fel egy csodaszép virágú dísznövényre, ami nem más, mint a gumós begónia.

Szépségének titkai:

Májustól októberig hozza nagy méretű különböző színű virágait, amik lehetnek sárgák, fehérek, pirosak, rózsaszínek, narancsos árnyalatúak. Ezen belül is lehet telt, féltelt, szimpla. Ebből is látszik, hogy ahány darab annyiféle, így mindenki biztosan megtalálja a kedvencét. Levele húsos, sötétzöld. Termetét tekintve 20-25 cm magas, lehet bokrosodó, vagy az álomszép csüngő változat. Ez utóbbit függőkosárban ampolnás növényként tartsd, mert szépsége így tud igazán érvényesülni. A sima alapfajt ültetheted balkonládába, cserépbe. Külön előnye amire már többször is utaltunk, hogy a fényszegény helyeken fog szépen fejlődni.

Igényei:

Tűző napsütéses részre még véletlenül se tedd, és a szárazságtűrő képességét se tedd próbára, mert nincs neki. Ugyanakkor túlöntözésre is érzékenyen reagál. Enyhén savanyú talajban fogja magát jól érezni, tápanyag igénye közepes. Október tájékán költöztesd be, mert teleltetést igényel. 

Ha szeretnél egy vagy több gyönyörűen virágzó dísznövényt, és némi árnyékos területtel is rendelkezel, akkor válasz a gumós begóniát. 


Vissza a cikk tetejére