Bőrlevél a kertben?

Ez is elképzelhető, csak ki kell jönni hozzánk, és vásárolni a minden szempontból 'kimagasló' szívlevelű bőrlevélből. Ha egy kevésbé igényes és ismert évelőre vágysz, akkor ez a növény biztosan sikert arat Nálad. 

Leírása: 

Már céloztunk méretére ami 50-60 cm is lehet, így a virág-és évelőágyásaidban inkább a hátsó sorokban találj neki helyet, nehogy eltakarja az 'aprónépet'. Rizómáival fog új területeket meghódítani kertedből, igaz mindezt lassan teszi. Levelei húsosak, szív formájúak. Április-májusban azonban ebből nem sokat fogsz látni, mert rózsaszín bogernyőben nyíló virágai a szárainak tetején fognak tömegével megjelenni. Ilyenkor szó szerint rózsaszínben fogod látni a világot, de a kertedet egész biztosan.

Igényei: 

Igényeiből legfontosabb, hogy tápdús földet kedveli, viszont fényviszonyokat tekintve ennél ideálisabb növény nincs is. Árnyéktól a napsütéses részekig mindenhol meg fog maradni. Átlagos öntözéssel beéri. Ha nem csak kertedben szeretnél benne gyönyörködni akkor vágott virágként is kipróbálhatod. A szívlevelű bőrlevél hálás, hosszúéletű, és tetszetős darabja lesz kinti és benti környezetednek.  

Ime a bergeniák amikor 'csúcsformában' vannak.


Vissza a cikk tetejére