Cikász a lakásban?

Több millió éves darabot ajánlunk figyelmedbe, de ne pánikolj, nem azért, mert ennyi ideje nem kell senkinek. Csupán arról van szó, hogy a növények között az egyik legkorábban megjelenő fajta volt a Földünkön, ami időközben dísznövénnyé is előlépett, ez pedig nem más mint a japán cikászpálma. 

Ha úgy döntöttél szeretnéd ezzel az 'őskövülettel' megosztani otthonodat akkor az alábbiakat tartsd szem előtt:

Tavasztól őszig szívesen kiköltözik a szűrt fényű erkélyre, balkonra, kertbe, de tél közeledtével behúzódik a lakásba ugyanis fagyérzékeny. Ha nincs teraszod, kerted, akkor egész évben bent lehet a lakásban ugyanis klímánkon szobanövényként ismert. Abból hogy ilyen régóta Földünk lakója az is következik, hogy jól tolerálja a változásokat, és igényei sem egetverőek, amik a következők: jó vízáteresztő átlagos talaj, világos hely, és az átlagosnál kissé kevesebb öntözés, és némi tápozás. A földjét hagyd picit kiszáradni két locsolás között. 

Külsejére rátérve leginkább a pálmákhoz hasonlít, enyhén kihajló, bókoló lombjával, ami egyben díszértéke is. Rövid, vastag és pikkelyes! törzse van. Széle-hossza egy növényről van szó, azaz kb. 1,5 méter magas és széles lesz, amit komótosan, lassan ér el. Méretéből adódóan pompásan mutat irodaházakban, nagyobb termekben is.

Egy bézs, fehér vagy szürke színű kaspóval tökéletes lesz az összhatás.


Vissza a cikk tetejére