Csüngő gyertyán a kertedben?

Hogy kerül oda?- teheted fel a további kérdést. Úgy, hogy megvásárolod ezt különlegességet. Ha szereti az egyedi, kizárólag szoliternek való növényeket, akkor a csüngő gyertyán szerencsés választásnak tűnik. 

Mitől olyan különleges? 

Elsősorban lombjától, ami csüngő, és megadja azt a festői látványt, amiben szépségének titka rejlik. Maximális magassága 8-10 méter, így még a házikertben sem lesz túlméretezett darab. Tojásdad formájú, fűrészes, enyhén hullámos levelei tovább fokozzák különleges megjelenését. Virágzás nem jellemző rá, így ha csak a koronájával díszítő fát keresel, akkor is optimális megoldás. Ernyőszerűen terülő lombja - ami nyári hőségben pompás árnyékadó - ősszel sárgás árnyalatot ölt. 

Igényei

A fény meghatározó számára, ezért napsütötte részre ültesd, és jó vízáteresztő talajba. Fiatalon érzékeny a szárazságra, idősebb korában jóval toleránsabb. Metszésével sem kell bíbelődnöd, csak ha alakítani szeretnéd. Ennek optimális ideje ősz, vagy kora tél. Kártevőkkel sem kell viaskodnod, mert nem kedvelik különösebben. Vissza a cikk tetejére