Datolyaszilva az árudánkban?

Ha a gyümölcs maga nem is vásárolható meg nálunk, de a hozzávaló 'alapanyag', azaz maga a fa kapható. Közülük is a typo változatot mutatjuk be, mert szuper édes, és nagy a termése. 

Dísz-és haszonnövény

Kb. 10-12 méter magas fává cseperedik. Levelei tojásdad formájúak, Májusban nyíló virágai zöldessárgák, így nagy eséllyel elkerülik a fagyok. A lényeg azonban most következik. Ősszel érő, édes, zamatos sárga termései lehetnek akár 0,5 kg-osak is. Ízre legjobban talán a sárgabarackra hasonlít. A és C valamint B vitamin tartalma is jelentős, így nem csak finom, hanem egészséges is. Vigyázz, ha túl korán szüreteled, akkor szó szerint 'megkeseríti' életedet. Gyümölcsét hűtve több hétig is tárolhatod. Ha nem csak nyersen szeretnéd kóstolni, akkor aszalva, lekvárként, sőt még befőttként is fogyaszthatod. 

Gondozása, igényei

Talajra nem érzékeny, de kedveli a tápdús változatokat, és imád napozni. Vízigénye átlagos, kisebb szárazságot elvisel, de túlzottan ne tedd próbára ezt a képességét. Fiatal korban a biztonság kedvéért tél közeledtével ajánlatos a tövét takarni. Betegségek kártevők nem szokták tizedelni. Vissza a cikk tetejére