Díszkövek a kertben?

Kertekben és parkokban újabban egyre gyakrabban lehet látni olyan dekorációkat ahol a díszköveket, díszkavicsokat is felhasználtak. Ha Téged is elvarázsolnak a színes kavicsok, és  a szép formájú kövek akkor biztosan boldogan fedezed fel készletünkben a szebbnél szebb darabokat. 

A kavicsokat dekorálás mellett utak, ösvények kialakítására is használhatod, és ha van türelmed és némi fantáziád, akkor spirál, vagy más egyéb alakzatban is elkészítheted kerti járdádat. Arra is használhatod, hogy kertednek ha akad olyan része ahol már a 'fű sem terem', akkor a kavicsokkal, vagy egy-két nagyobb kővel akár színeiket is kombinálva felszámolhatod a lehangoló látványt. 

Ha bolondulsz a mediterrán vagy modern stílusú kertekért, akkor alapból ajánljuk a díszköveket, kavicsokat, mert ezeknél kihagyhatatlan látványelemek. Mind a két variációnál részesítsd előnyben a fehér színt, mert ez fog tökéletesen passzolni az elképzeléseidhez. 

A sziklakertek is sokunk kedvencei, amihez évelőkre és díszkövekre van szükség. Nagyon klassz kertrészleteket alkothatsz meg. Az egészen egyszerűtől a komplikáltabb sziklakertekig széles a paletta. Ha kezdő vagy ezen a téren, akkor érdemes tanácsot kérned az 'építkezés' előtt, akár tőlünk, hogyan és miként fogj hozzá. 

Végül, de nem utolsósorban a kerti, vagy parkokban lévő tavak partjának csinosítására is egyszerű, és tartós megoldás. 

 A képen sziklakertek közül láthatsz egy gyöngyszemet. 


Vissza a cikk tetejére