Egy igazi kerti kincs a csüngő nyírfa

Bármelyik kiskertben szuper mutatós darab lesz a szomorú nyírfa. Csüngő lombja, fehér kérge igazi kerti unikummá varázsolja.

Csüngő nyírfa leírása:

Nem véletlen, hogy minden kiskertben helye van, ugyanis maximum 4-5 méterre nő meg. Amit már az előszóban elárultunk, és fő díszértékeit adják ívesen elhajló vékony ágai, valamint ritkaságnak számító fehér kérge. Fényes, zöld levelei ősszel aranysárgára színeződnek, télen lombtalan ágaival is szép kerti dísz. Amint látod minden évszakban szép kerti dísz. Barkavirágzata tavasszal nyílik. A kerttulajdonosok mellett parképítők figyelmébe is ajánljuk, hiszen kisebb parkokban, köztereken is tetszetős szoliter válik belőle. 

Igényei:

Napos, de minimum világos helyet igényel. Gyökerei sekélyen helyezkednek el a talajban, ezért öntözéséről - ami átlagosnak mondható - gondoskodni kell. Fenyőkéreggel történő takarással a talaj víztartalma könnyebben megőrizhető. Amennyiben nem metszed, úgy hajtásai idővel a földet is elérik. Ha formázni szeretnéd, akkor tél végén-kora tavasszal van itt az ideje. 


Vissza a cikk tetejére