Flamingóvirág vágott vagy cserepes virágnak jó?

A válaszunk is-is. Lehet vágott virág, de cserepes virágzó növény is. Miért jó egyiknek, és miért jó másiknak választani? Tulajdonképpen hogy is néz ki a flamingóvirág? Kezdjük az utolsó kérdés megválaszolásával.

Flamingóvirág nem mondható hétköznapi jelenségnek, pláne virágzáskor. Feltűnő növény, ami mérete ellenére kimondottan kecses, elegáns megjelenésű. A leggyakoribb és legkedveltebb az élénkpiros fellevellű, sárga torzsavirágzatú, de rózsaszín, vagy fehér variáció is létezik. A fellevelek akár tenyérnyi méretre is megnőnek, így nem csak színük miatt figyelemfelkeltőek. Mindehhez bőrszerű, sötétzöld leveleket képzelj el. Ugye, hogy szuper az összhatás? Virágait tél végén és tavasszal hozza. Humusszal kevert földbe, lakásod félárnyékos részébe tedd.

Igen szobanövényről van szó, ezért mindenkinek ajánlható. Pár jó tanács gondozásához. Az elfonnyadt virágokat, és öreg leveleket távolítsd el. Mi a teendő, ha elmarad a virágzás? Az okok között lehet, túl kicsi cserép, tápanyaghiány. Ez utóbbit elkerülheted, ha tavasztól őszig tápozod, így biztos lesz elég energiája virágokat hozni. Öntözése átlagos, télen kicsit visszafoghatod.

Vágott virágként kedvelik a virágkötők, köztük kolléganőnk is, mert látványos, önmagában is jól mutat, és sokáig megmarad. Főleg ballagások idején kérdés, hogy milyen virágból készüljön a fiúknak szánt csokor, hogy ne legyen lányos. Flamingóvirággal biztos nem fogsz mellé. 

     


Vissza a cikk tetejére