Hallottál már a Lechuza kaspókról?

Elsőként tudjuk meg, mi is ez a titokzatos nevű Lechuza. Egy öntözőrendszerrrel felszerelt kül-és beltéri használatra tervezett kaspót takar. Ebből is sejthető, hogy egy modern, locsolást jelentősen megkönnyítő termékről van szó.

 

         

Két darabból áll, és kezdjük a bonyolultabb belső résszel, ami kiemelhető a külső burkolatból. Itt található maga az öntözőrendszer. Ültetéskor a virágboltunkban kapható erre a célra ajánlott granulátumot kell beletenned. Ez lesz szó szerint a  vízválasztó, azaz a földet, és az edény alján lévő vizet különíti el egymástól. Szórj rá egy kis földet, majd tedd bele a növényt, és ültesd körbe földdel a szokásos módon. 3 hónapig szintén a szokásos módon gondozd a növényt, de ezek után leegyszerűsödik minden. Használhatod a speciálisan kialakított öntözőnyílást, amit a maximumig tölts fel vízzel. Pótlásról csak akkor kell gondoskodnod, ha minimumot mutat a jelző. Azt hogy ezt mikor éri el, függ a növény méretétől, vízigényétől. 1-2 hetes időponttal kell kalkulálni. A locsoláskor elkövethető hibákat túlöntözés, kiszáradás ezzel kizártad, ráadásul fejlődésük is szebb, hiszen bármennyire is igyekszel, nem adagolható olyan pontosan víz, mint a berendezéssel. Ennek a módszernek az is óriási előnye, hogy távolléted idején is gondoskodik növényeidről. Nyári szabadság után visszatérve virágaid pontosan olyan szépek lesznek, mint annak előtte. A tervezők a külső részt különböző színekben álmodták meg, a legdivatosabb formákkal. Pehelykönnyű, mégis törhetetlen a Lechuza, de ha a növény súlya már jelentős lenne, akkor görgők segítségével gyerekjáték a mozgatása.    

Ha anyagilag kicsit többet tudsz erre áldozni egy szimpla kaspónál, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy próbáld ki ezt a német csúcsterméket, mert megtérül a ráfordítás, és külön növénytartót sem kell venned. 


Vissza a cikk tetejére