Illatos szúnyogűző dísznövény

Létezik ilyen növény ami nem más, mint az illatos barátcserje. Mikor a szúnyogok megkezdik rendes évi vérszívásukat, azaz a nyár kellős közepén, akkorra az illatos barátcserje is 'bevetésre' készen áll. Ehhez az első lépés hogy beszerezd ezt a díszcserjét, amit kertészeti árudákban, így nálunk is, konténeres kiszerelésben megvásárolhatsz.

Vásárlása után rövidesen rájössz, hogy egy főnyereményt ütöttél meg vele, mert gondozása semmiféle bűvészmutatványt nem igényel Tőled. Talajban nem válogat, még meszes változatban is megmarad, sőt kimondottan díjazza. A napsütéshez ragaszkodik, de ha néha kimarad egy-két öntözés meg se kottyan neki. Hideg teleken, ami hazánkban  már évek óta nem fordult elő kifagyhat, de még ezt is túléli, mert tőből kihajt. Ha most vágsz bele a kertészkedésbe, akkor is ajánljuk, mert tuti sikerélményt nyújt. 

Külsejét illetően 2 méter körüli terebélyes, laza ágrendszerű cserjéd lesz, aminek aromás illatú levelei vannak. Szintén illatos, halvány ibolyakék, fűzérben nyíló virágai, szuper hűsítő látványt nyújtanak a tomboló kánikulában. A kékségben még ősszel is gyönyörködhetsz, mert októberig is kitarthat virágzása. Rátérve a szúnyogűző hatására ez a már említett aromás illatának köszönhető. Ugyanez az aromás illat viszont vonzza a tarkabarka lepkéket. Vissza a cikk tetejére