Kánikula kedvelői...

Ha erkélyeden, vagy kerted egy részén  tombol a kánikula, árnyék sehol, állandó tűző napsütés éri, akkor ezt a cikket mindenképpen érdemes elolvasnod, hiszen remek ötleteket találsz milyen növényekkel népesítsd be.

Kövirózsák: 

Népes, és változatos társaságról van szó, ezerféle variációt kínálva, sziklakertbe, erkélyre, vagy éppen kertbe.  Amiben nincs eltérés a kövirózsáknál, hogy 10-15 cm-nél nem nőnek magasabbra, húsos leveleik pedig pompás vízraktárként szolgálnak, így öntözésükkel sem sokat kell bíbelődnöd. Olyan igénytelenek, hogy gyakorlatilag kényeztetéssel tudod tönkretenni, és persze ha árnyékos helyre ülteted. 

Agave: 

Ez már nagyobb 1 méteres és kb. 1,5-2 méter széles növény lesz. Kerted extrém külsejű darabbal gazdagodik, ha agavet vásárolsz. Kissé szúrós levelei miatt óvatosan bánj vele. Fagyérzékeny, ezért edényes növénynek javasoljuk. Természetesen imádja a perzselő napsütést, sőt ekkor érzi magát elemében. Öntözésére ennek sem kell sok gondot fordítanod. 

Levendula: 

Kék virágaival, jellegzetes kellemes illatával minden kertben, balkonon pompásan fog mutatni. A levendula nem csak dísz- hanem gyógynövény is. 30-40 cm-es bokrosodó növény, Érdemes belőle többet vásárolni, mert csoportosan mutat a legjobban. Meszes talajon is klasszul fejlődik, imád napozni, vízigénye mint az előző kettőnek minimális. Ősszel érdemes kétharmadára visszametszeni. 

Pálmaliliom:

Habitusát tekintve egy kicsit az agavéhoz hasonlít a pálmaliliom. 1,5 méter magas növény lesz belőle. Tőlevélrózsái közepén hozza hosszú száron krémfehér, harang formájú virágait. Jól bírja a szárazságot, várostűrése kiváló, mészkedvelő, és persze napfénykedvelő. Kis túlzással örök darabról van szó. 
Vissza a cikk tetejére