Karácsonyi manósipka, másképpen grincsfa

Karácsonykor a főszereplő karácsonyfa és a már régóta kedvelt és szeretett ünnepi dekorációk, kopogtatók, adventi koszorúk mellett egyre népszerűbbek a manósipkák is. 

Eredete:

Az alapja ennek a bohókás kinézetű fának egy amerikai mese, aminek a főszereplője Grincs egy zöld manó, aki nem szeretné hogy ünnepeljék a Karácsonyt az emberek, mert megsértették, ezért bosszúból ellopja az összes karácsonyi kelléket a fákat, égőket, gömböket stb. A fordulat akkor jön el a mesében, amikor a manó összebarátkozik egy kislánnyal. Grincs megjavul, és ráébred milyen fantasztikus ünnep a Karácsony, így a mese mint mindig jó véget ér. Ebből a történetből a grincsfa az utóbbi időkben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

Manósipka kinézete:

Mérete teljesen változó, lehet 20-30 cm-es, de akár méter körüli magas is lehet. Mókás megjelenését visszahajló csúcsa adja, ami úgy néz ki mint egy sipkának a vége. Maga a fácska zanótból, puhább hajlékony fenyőből készül, amit szorosan átkötnek. Aki nem szeretne ennek elkészítésével bíbelődni, annak ajánljuk virágboltunkban készen kapható grincsfákat, amiket már csak díszíteni kell. Ezzel rá is tértünk dekorálására. Égőket, gyertyákat nem szokás rá tenni, igaz nem is nagyon lehetne. A sipka végére általában gömb kerül, magát a fát a szokásos karácsonyi díszekkel, esetleg szalagokkal lehet dekorálni. Természetesen virágboltunkban a díszítést is megoldjuk, és így már egy kész manósipkát vihet haza a vásárló. 

Aki szereti a modern stílust, és szeretne az ünnepi dekorációjába egy kissé 'lazább' viccesebb darabot is, annak mindenképpen ajánljuk a grincsfát. Vissza a cikk tetejére