Kedvenc gyümölcstermő dísznövényünk a gránátalma

Kedvenc gyümölcstermő dísznövényünk a gránátalma, mert rendkívül mutatós darab, és ráadásul zamatos gyümölcseivel is megajándékoz minket. Az alábbiakban részletesen is megismerkedhetünk vele.

Haszon-és dísznövény:

A gránátalma tetszetős 4-5 méterre megnövő cserje, vagy kisebb fácska. Fényes, ovális formájú levelei között nyár elején bukkannak fel tölcsér formájú narancssárga virágai. Termései ami miatt igazán népszerű, gömb formájúak, narancssárgák, napos oldalán pirosra színeződő. A gyümölcs belsejében rekeszekben sok piros mag található, ami kellemesen édes-savanykás. Fogyasztható frissen, szárítva, de díszítésre is használhatod. Megfelelő körülmények között egy kimondottan hosszú életű növénnyel gazdagodik kerted. 

Gondozása:

Kimondottan védett, meleg helyre ültessük, mert eredeti lakóhelyén is - Földközi-tenger környéke - ehhez szokott. Jó minőségű, humuszos talajt kedveli, és persze sok-sok napsütést. Öntözése edényes növényként átlagos, kertben némi szárazsággal is megbirkózik. Ha dézsás növényként neveled, akkor 5 °C körüli helyen lehet teleltetni. Vissza a cikk tetejére