Kerti parti hangulatban ...

A nyár a kerti sütögetések, grillezések, hűsítő koktélok, kerti partik fő szezonja, amihez a jó időn és hangulaton kívül vannak kihagyhatatlan kellékek is.

Rögtön kezdjük az ételekkel amik nélkül nincs valamirevaló kerti buli. Akár sütögetsz, akár grillezel, vagy éppen bográcsozol a fűszereidnek mindenhol főszerep jut. Ha vendégeid bolondulnak az olasz ételekért akkor a bazsalikom, majoranna, és a rozmaring mindenképpen ott kell hogy legyen a fűszeres tálcádon. Ha ismerőseid között akadnak olyanok akik szeretik a csípősebb ízeket akkor a  borsikafűvet ajánljuk. Pontosan olyan hatást érhetsz el mint a borssal. Ha szereted már előtte való nap páclében előkészíteni a húsokat, akkor a kakukkfű lesz a nyerő. Természetesen a finom ételek után jól esik egy hűsítő bólé, üdítő, fagyi, aminek készítésénél szintén szárnyalhat fantáziád. A menta kámforos aromájával ez utóbbiak ízesítésében lesz segítségedre. 

Ha úgy gondolod, hogy kerted erre az alkalomra új, és persze mediterrán dísznövényekkel gazdagodjon, akkor befutó lehet a leander, a murvafürt, a gyümölcsével is hódító gránátalma, valamint a szintén ehető termésű citrusfélék, és persze a pálmák. 

Ezek után nincs más hátra mint bezsebelni barátaidtól a dicsérő szavakat, és pompásan érezni magadat a kerti partin. 


Vissza a cikk tetejére