Kinek ajánljuk a kínai kenderpálmát?

A kínai kenderpálmát ajánljuk azoknak, akik imádják az egzotikumokat, van rá megfelelő méretű helyük, és hosszútávon tudnak gondoskodni róla. Ha ezek után vásárlás mellett döntesz, akkor keress értékesítési helyet, mert nem minden árudában kapható ez a speciális növény. Ezzel az első lépést már megtetted, de nézzük sorban a következőket. 

Készülj fel, hogy az átlagosnál drágább, de természetesen értékesebb növényről is van szó. Kína nyugati részéről származik, ahol 12-15 méteres pálma lesz belőle. Érdekessége, hogy szép egyenes törzsét, vastag, sötétbarna, puha rostos anyag borítja. Levele 50-70 cm-es, legyezőt formázó. Télálló, kivéve az extra hideget nem állja, de nagyon fontos, hogy fiatalkorában (3-4 évig) mindenképpen véddd, takard, mert kezdetben érzékeny a hidegre. Kerted széltől leginkább óvott déli fekvésű részébe tedd, ahol élvezheti a melegebb klímát, és a szél sem cibálja lombját. Szereti a jó vízáteresztő talajt, és fényimádó. Nyáron a "kevesebbet többször" elvét alkalmazd locsolásánál, mert a szárazságot sem kedveli, de tocsogni sem szeret. Ha dézsás növényként neveled teraszon, akkor úgynevezett pálmacserepet használj. Ha szerencsés vagy, sötétzöld lombjához jól passzoló élénksárga, késő tavaszi virágbontásában is gyönyörködhetsz. 

Pálmák között Európában ez az egyik legelterjedtebb, ami egyben azt is jelenti, hogy az éghajlati viszonyok megfelelőek számára. Ha szeretnél egy ilyen növényt, kerekedj fel a SAFRU-ba.

 


Vissza a cikk tetejére