Kinek ajánljuk a Smaragd tuját?

Szinte minden kerttulajdonosnak, így Neked is, ha szép lombszínű, formás, nem túl nagyra növő örökzöldre vágysz. Már a neve is sokat sejtető, és mi bebizonyítjuk, hogy a kertnek valódi ékszere lesz ez a minden tekintetben sikernövény

Dán szelekció, ami elsőként 1950-ben került forgalomba. Azóta gyakorlatilag töretlen a népszerűsége, így elmondható róla, hogy ez egy örökzöld 'sláger'. Karcsú, szabályos, dús lombú, kúp alakú, maximum 5-6 méter magasra növő tuja. Mérete sokak által kedvelt nem túl kicsi, de nem is óriás kategóriába sorolható. Leveleinek színéről is csak felsőfokban beszélhetünk, fénylő smaragdzöld színű, amikre a téli barnulás nem jellemző. Nem csak szép, hanem az egyik legsokoldalúbban felhasználható örökzöld, legyen szó cserepes dísznövényről, szoliterről, vagy sövényről.

Ez utóbbinál az ültetési tőtávolság kb. 80 cm. Ahhoz, hogy mindezt a szépséget kertedben is élvezhesd, a megvásárlásán kívül megfelelően gondoskodnod is kell róla. Általános jó minőségű talajban, gondos locsolás, és persze az éltető napfény mellett jól érzi magát. Arra ügyelj, hogy szárazságot még átmenetileg se kelljen elviselnie, földje mindig legyen enyhén nedves, de ne tocsogjon a vízben. Mulcsos takarással némileg csökkentheted a talaj párolgását. 

Ha jól bánsz Smaragd tujáddal akkor garantált, hogy kerted szemet csalogató ékköve lesz. 

 

 


Vissza a cikk tetejére