Klasszikus karácsonyfa a lucfenyő

A lucfenyő évtizedekig a 'klasszikus' karácsonyfa volt, majd pár évig kisebb volt iránta az érdeklődés, de idén újra nagyot ugrott népszerűsége.

Kinézete: 

Bár nem tartozik szorosan a külsejének leírásához, de amiben biztosan verhetetlen az a finom illata. Semmilyen más fenyőfa nem tud olyan karácsonyi 'illatfelhőt' nyújtani mint a  luc. Nem mellesleg egy pompás kerti dísszel is gyarapodsz, ha cserepes változatot vásárolod. Akinek nincs kertje, vagy edényes növényének nem talál a baráti, ismerősi körben 'befogadót', annak sem kell lemondania a lucfenyőről, csak vágottat kell beszereznie. Nálunk mind a két variáció kapható. Nem lesz nehéz szépet találnod közte, mert eleve egy formás, szabályos kúpot alkotó fáról van szó. Tűlevelei picit merevek, amire könnyen rájöhetsz ha karácsonyfaként történő dekorálásakor nem vagy kellőképpen óvatos, mert a szúrósabb fenyőfélék közé tartozik. A szuper illat mellett szintén nem tartozik szorosan a kinézetéhez, de további jó hír, hogy az egyik legkedvezőbb árfekvésű karácsonyfa. 


Gondozása:

Napos, félárnyékos helyen, jó vízáteresztő talajban szépen fog fejlődni. Fiatalabb korban nem viseli el a szárazságot, rendszeresen öntözést igényel, idősebb korában azonban már kevésbé érzékeny rá. Lehetőleg szélvédett területre ültesd. Metszőollót nyugodtan elteheted a gondozásánál, kivéve ha beteg, elhalt ágak eltávolításáról van szó. Az örökzöldek egy részével ellentétben betegségekre szerencsére kevésbé érzékeny. 

Ha Te is szeretnél egy ilyen 'klasszikust' a kertedbe, akkor látogass ki hozzánk! 


Vissza a cikk tetejére