Konténeres gyümölcsfák előnyei

Ha gyümölcsfa telepítésen töröd a fejed, ne várj tovább, hiszen itthon szinte bármelyik fajt védett körülmények között tarthatod kertedben. Kísérletezz kedvenc gyümölcseiddel, és élvezd páratlan, házi zamatukat.

Konténeres gyümölcsfák

A konténeres gyümölcsfák előnyei:

  1. Fajtaazonosság.
  2. Egész évben ültethetőek, biztos eredéssel, mivel nem sínylik meg az átültetést.
  3. Már az ültetéstől számított első egy-két évben gyümölcsöt hozhatnak. Ha ezt nem szeretnéd kivárni, vásárolhatsz már gyümölcstől roskadózó példányt is.
  4. Hazai kiváló fajták széles választéka, melynek zamatos gyümölcsei garantáltak.
Íme néhány példa kínálatunkból itt.

Mire figyelj vásárláskor?

Csak cimkével ellátott csemetét vásárolj! Fontos hogy, legyen egészséges a fa. Ha nem szeretnéd rögtön elültetni a növényt, nyugodtan tárolhatod, amíg meg nem találod az ideális helyet hosszú életű gyümölcsfádnak. Míg tárolod, néha locsold meg a növény földlabdáját.
 

Hova ültesd?

Mindenképpen tájékozódj a megvásárolni kívánt facsemete kifejlett méretéről. Nem érdemes szűk helyre ültetni, hiába alakítható a korona.
Többek között a meggy, cseresznye, alma, körte, kajszibarack, őszibarack kedvelik a napot, így válassz számukra napos, szélvédett helyet!
Nyáron érdemes reggel vagy késő délután ültetni, mikor a tűző nap nem fenyeget.
 

Hogyan ültesd?

Először is gondosan készítsd elő a gödröt, mely legyen kétszer akkora, mint a földlabda. Ha tápanyagban nem túl gazdag a föld, tegyél bele jó minőségű földet, trágyát, vagy komposztot. Majd locsold be a gödröt, utána óvatosan távolítsd el a fólizacskót vagy konténert a növényről. Helyezd bele a gödörbe, hogy a földlabda ne sérüljön. Fedd be földdel, és alaposan locsold be. A föld felszíne legyen az oltás helye!
 
TIPP: már kipusztult gyümölcsfa helyére ne ültess ugyanolyan fát. Lehetőleg minél távolabbi rokont válassz helyére. Továbbá feltétlen használj talajfertőtlenítő szert.
 
Reméljük meghoztuk kedved az ültetéshez. Látogass el hozzánk, és járj a hatalmas gyümölcsfa választék csodájára.

Vissza a cikk tetejére