Különleges örökzöld a kertben

Ezt az örökzöldet a különlegességet kedvelőknek ajánljuk figyelmébe. A szomorú nutka hamisciprus érdekes megjelenése vonzza a tekinteteket. 

Mitől is olyan különleges? 

Széles, kúp formájú örökzöld, ami 8-10 méterre fog megnőni. Érdekes megjelenéséhez nagyban hozzájárul, hogy hajtásai, oldalágai enyhén csüngőek. Ez egyébként egyfajta légiességet, kecsességet is ad a növénynek.  Helyének kiválasztásakor vedd figyelembe méreteit, és érdemes szabad térállásba ültetni, hogy impozáns megjelenése maximálisan érvényesüljön. Levelének színe sötétebb zöld. Ha szeretnél a kertedbe egy minden ízében különleges darabot, akkor a csüngő nutka hamisciprus pompás választás lesz. 

Igényei:

Nem lesz vele sok gondod, ha ezt a növényt választod. Napos, vagy félárnyékos helyen, átlagos kerti talajban prímán fogja magát érezni. Párásabb környezetben mutatósabb lesz. Amire fontos odafigyelned, az normál öntözése. Még átmeneti szárazságot sem kedveli. Árnyékos területeket is kerüld ültetésénél, mert nem csak szépségén fog meglátszani, hanem betegségekre is fogékonyabb lesz. 
Vissza a cikk tetejére