Legyen rézvirágos kiskerted

A rézvirágos kiskerthez természetesen rézvirágok kellenek, amiket nálunk különféle színekben megtalálsz.

Leírása:

Virágának mérete, színének változatossága miatt közkedvelt a rézvirág. A csodaszép virágokban június-október időszak alatt gyönyörködhetsz. Szív formájú, sötétzöld levelei kissé molyhosak. Mérete 0,3-0,6 méteres fajtától függően. Csoportosan ajánljuk ültetését, mert így lesz igazán mutatós. Lehet azonos virágszínűeket ültetni, de sokkal tetszetősebb, és vidám hatást érsz el, ha vegyes színvilágban gondolkozol a vásárlásnál. Erkélyen cserépben, balkonládában is tarthatod, sőt vágott virágként még lakásodat is díszítheti. 

Gondozása:

Tápdús talajban, napsütéses helyen ragyogóan fogja magát érezni. Természetesen a rendszeres tápoldatozást ez a növény is meghálálja, mert sokkal szebb lesz. Némi szárazságot elvisel, de ne tedd túlságosan próbára ezt a tulajdonságát, mert nem tipikusan szárazságtűrő. Nálunk nem csak a virágot, hanem a hozzá szükséges tápot, földet is megveheted. Az elszáradt virágok lecsipkedésével újabb virágzásra serkentheted. Kártevőkre szerencsére nem különösebben érzékeny. 

Ha imádod az élénk és változatos színvilágú dekorációkat, akkor a rézvirágos balkon, előkert, kertrészlet biztosan nyerő lesz Nálad. Vissza a cikk tetejére