Lila virágzuhatag = kínai lilaakác

Az egyenlőségjel cseppet sem véletlen. Ha ezzel dekorálod kertedet, az egyik legszebb kúszónövény büszke tulajdonosa lehetsz. 

Bemutatkozik a lilaakác

Az már tudható róla, hogy az egyik legszebb kúszónövény a lilaakác. Csavarodó hajtásaival pillanatok alatt képes bárhova felkapaszkodni, akár 10 méteres magasságba is. Legjobb ha erre a célre egy pergolát vásárolsz, de figyelj rá hogy kellőképpen stabil legyen, mert kifejlett korában a növénynek tekintélyes a súlya. Persze kopott kerítésedet is feldobhatod ezzel a növénnyel. Tavasszal gyönyörű látvány tárul eléd amikor liláskék fürtvirágzatát tömegesen hozza. Érdekesség, bár kertészeti szempontból nem jelentős, hogy hajtásai mindig az óramutató járásával ellentétes irányban kúsznak.   

Igényei:

Napos, vagy félárnyékos helyen érzi jól magát, közepesen tápdús, semleges, vagy enyhén savanyú talajba. Dús virágzás érdekében érdemes nyár elején és tél végén megmetszeni. Fiatalabb korában érdemes a téli fagyok elől takarással védeni, későbbiekben abszolút télálló. Már az elején gondold át hova szeretnéd ültetni, mert a 'költözködést' nem tolerálja. Tavasszal a bimbóképződés érdekében kálium-szulfáttal érdemes megkínálni. 

Amint látod kevés gondozással egy pompás tavaszi virágzuhatag lehet a jutalmad, ha a lilaakácot választod. Vissza a cikk tetejére