Mahónia a kertben?

A kérdés egyben válasz is, azaz mahónia a kertben. Ha szeretnél egy élénk színű sárga cserjét a kertedbe, akkor ne habozz, ültess mahóniát. Gondozása sem fog fejtörést okozni ennek a tavaszi virágzónak. 

Mahónia szépsége

1-1,5 méter magas, fogazott levelű örökzöld. Ha kisgyerek, vagy házi kedvenc is van, akkor legyünk tekintettel hogy levelei kissé szúrósak is. Áprilisban hozza élénksárga bugához hasonló illatos virágait, feldobva ezzel az egész kert hangulatát. A virágzás után szusszanásnyi időt tart, de nyáron már fürtökben nyíló hamvas kék bogyóival fog megörvendeztetni. Ha napos helyre ültetted, akkor jutalmul ősszel vöröses árnyalatra színeződő leveleiben gyönyörködhetsz. Csoportosan, szoliterként, vagy akár nyíratlan sövényként egyaránt ültetheted ezt a könnyen gondozható dísznövényt. 

Gondozása gyerekjáték

Kimondottan igénytelen növényami még a szárazabb időszakokat is jól átvészeli. Az előbb már említettük, hogy napsütéses helyen szép lesz az őszi lombszíne, de nyugodtan teheted félárnyékos, árnyékos helyre is, mert ott is szépen fog fejlődni, csak éppen a vöröses árnyalat marad el. Metszeni nem kell, kivéve ha elhalt ágakat szeretnél eltávolítani. Ezek után nincs is más hátra, mint vásárolj egy vagy több mahóniát, hogy ezzel a pompás cserjével gazdagítsd a kertedet. Vissza a cikk tetejére