Mesés illatú, és virágú rózsák minden mennyiségben

A rózsák már régóta megunhatatlan kerti díszek, így a nyári szezon kihagyhatatlan kedvencei árudánkban is. Válogass Te is favorit színeid, és igényeid szerint. Kapható konténeres változatainkat természetesen most is ültetheted, és mivel virágzási idejüket is élik, ezért tutira a kedvenc színed kerül kiválasztásra. Az igényeket illetően cikkünk pár támponttal tud segíteni.

Tearózsák:

A tearózsák egyben vágórózsák is, vagyis ezt a fajtát alkalmazzák virágcsokrok készítésekor. Virágzási ideje a nyári időszak elejétől egészen a fagyokig terjed. Mérete 0,8-1,20 méter között húzódik, és fő jellemzőjeként a hajtás végén egyetlen nagy, illatos virág csücsül. Ágrendszere laza, növekedése erőteljes. Természetesen egy ilyen szépségnek a kert központi részén biztosítsunk helyet, hiszen a virágok királynője méltán megérdemli. 

Futórózsák:

Több méteresre 2-2,5 méterre is megnövő példányok, amik támrendszert igényelnek. Futtathatod, kerítésre, ha romantikus lélek vagy, akkor készíthetsz rózsakaput vagy lugast. Virágai csoportosan nyílnak, és fantasztikus illatot árasztanak. Növekedése erőteljes. 

Polyanthák:

Ezek a rózsafajták kb. 0,5 méteresek lesznek, és a hajtások csúcsán több, kisebb virág is virít, amik tartósan és bőségesen díszítenek. Kisebb kertekben, parkokban jó választások.

Talajtakarók: 

Apró virágait egész nyáron bőségesen ontja. Viszonylag gyorsan terjeszkedik, ezért hamar látványos eredményt érhetünk el vele. Sűrű, dús ágrendszerű, mint neve is utal rá terülő fajta. Akár rézsűre is telepítheted, ha virágzó dísznövénnyel szeretnéd feldobni. 

Ha bármelyik változat elnyerte tetszésedet, gyere és válaszd ki Te is a kedvenceidet. 

Vissza a cikk tetejére