Mi a tavasz első üdvöskéje?

Nálunk a jácint, mert a tél még szinte el sem múlt, de finom illatával, színes, harang formájú virágaival már a tavasz közeledtét jelzi. Ez az egyszerűen gondozható szuper szépség otthonod tavaszi hangulatához jelentősen hozzájárulhat már egy darabbal is, de ha top tavaszi stílust szeretnél a lakásodban, akkor legalább 3-5 darabos csoportot ajánlunk.

Frissesség és pompa egyben

A hajtatással nem kell bíbelődnöd, mert virágboltunkban virágfakadás előtti állapotban megvásárolhatod, így otthon Neked már csak locsolni kell, és persze gyönyörködnöd a fehér, rózsaszín, kék vagy halványsárga virágaiban.

Szobai dísznövényként ne közvetlen fűtőtest mellé helyezd, és az árnyékos részektől is kíméld meg. Elvirágzás után ültesd ki az előkertbe, vagy balkonodra, amiknek még hosszú évekig tetszetős színfoltja lesz. A leveleket ne szedegesd le róla, hagyd hogy maguktól leszáradjanak. Természetesen kint se dugd el kerted legárnyékosabb sarkába, de a tűző napsütéses területektől is óvd! Szereti a humuszos jó vízelvezetésű talajokat. Betegségekre nem fogékony, szinte csak gondozási hiba miatt pusztul el, ami helytelen öntözéséből adódik. Túlzott locsolásakor ugyanis hagymája megrothad, 3 év után hagymája befejezi a növekedést, és sarjakat nevel, gazdagítva virágoskerted tavaszi üdvöskéit.

Ha nem csak a cserepes, hanem a vágott virágokért is bolondulsz, akkor vázába is tegyél pár szál jácintot.


Vissza a cikk tetejére