Mi lehet a Zamioculcas?

Ahhoz, hogy megtudjuk a kérdésre a választ lépjünk be a SAFRU virágüzletbe, ugyanis ott találkozhatunk vele. A szobanövényes asztalok egyikén fogod megtalálni. Innen már nem bonyolult a megoldás, mert természetesen egy szobanövényről van szó. De milyen szobanövényről? Hogy néz ki, milyen igényei vannak? 

Zamioculcas, más néven legényvirág

A Zamioculcas, más néven legényvirág, nem csak legényeknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki szereti az egyszerű, modern hatású, kevés törődést igénylő szobanövényt. Kb. 0,5-0,8 méteresre növő se nem túl kicsi, se nem túl nagy növény lesz belőle. Hosszú, enyhén kihajló szárain hozza szárnyasan összetett, fényes, sötétzöld, húsos leveleit. Különleges látványú dísznövény, ami szabad térállásban 'levegős' részeken mutat nagyon jól. Az összhatást fokozhatod, ha egy csinos kaspót is választasz neki, semleges színből. Anyagát tekintve kerámiát ajánlunk, mert 'modernségéhez' ez illik leginkább. 

Gondozása

Gondozása olyan egyszerű, hogy el sem ronthatod. Először is ne öntözd agyon, mert prímán bírja a szárazságot. Ha növényeid eddig azért pusztultak el, mert rendszeresen elfelejtetted őket megöntözni, akkor a zamiót imádni fogod. Tűző napsütéses helyekre se tedd, de remekül fogja magát érezni félárnyékos helyeken. Nyáron kint is tarthatod, persze elkerülve a napsütötte részeket. Ha csak árnyékos szobasarkod van oda is teheted, de növekedése nem lesz olyan gyors. Szárazabb levegőjű lakásokat is tolerálja. Biztos szemet szúr,  hogy cserepe aránytalanul kicsi a növényhez képest, de ezen ne lepődj meg, mert szűk cserépben is jól érzi magát. Ha már nem tudod elkerülni az átültetést, akkor laza, tőzeges földbe tedd, és legyél óvatos, mert gyökerei könnyen sérülnek. 

Ha Téged is magával ragadott a zamióőrület, akkor várunk virágboltunkban!


Vissza a cikk tetejére