michelini-oszibarack

Michelini őszibarack

Állapot: Kapható Kategória: Gyümölcs

Kinézet
Növekedési erély: Erőteljes

Igények
Fény: Napos Hömérséklet: Alacsony Víz: Közepes Tápanyag: Közepes Talaj: Kötött

Termés:
Érési idő: Augusztus vége Gyümölcs: Csonthéjas
Tulajdonságok:
Ehető Metszhető 

Leirás:
Gyümölcse közepes méretű, héjának nagy része tetszetős piros, némi zöldesfehér színeződéssel. Húsa fehér, magvaváló, nagyon finom ízű. Késői érése miatt értékes fajta. Termőképessége jó. Ápolási tanácsok: metszésére minden évben fordítsunk kellő figyelmet, mert ennek hiányában a fa felkopaszodik, és termésében is visszaesés várható. Metszés után a 2 cm-nél nagyobb felületet sebkezelővel kenjük be. Az őszibarackok első számú kártevői a tafrina, levéllyukacsosodás, és lisztharmat. Az első betegségnél a levelek fodrosak lesznek, ráncosodnak, majd elszíneződnek és lehullanak. Másodiknál sárga közepű, vörös szegélyű foltok jelennek meg, idővel kilyukadnak, és ráhúzódnak a rügyekre.

QR: michelini-oszibarack
Vissza a lap tetejére