Mit érdemes tudni a 'Danica' tujáról?

Először is azt, hogy mérete miatt minden kiskertben ott a helye, mert maximum 1 méter magas 'gombóc' lesz belőle. Ha már ennek alapján meghódított, akkor pláne érdemes tovább olvasnod cikkünket, mert további jó hírekkel szolgálhatunk, erről az örökzöldről. 

Az örökzöld Danica

Azt már tudjuk róla, hogy gömb formájú, és igazi minituja. Formája kezdetben szabályos, idővel kissé lapítottabb lesz, de ez az esztétikai élményből nem von le semmit. Középzöld színű pikkelylevelei aprók, és sűrűn helyezkednek el. Ez utóbbi miatt, tömött, dús növényről van szó. Méretéből adódóan tarthatod edényben teraszon nevelgetve, előkertben, sziklakertben, de ültetheted sírra is. Évi növekedése 7-8 cm. 

Igényei

Ami az örökzöldeknél leggyakrabban előforduló probléma, az a megfelelő vízellátás. Ne hagyd hogy tujád szomjazzon, mert ezt általában nehezen, vagy sehogy nem tolerálja. A 'Danica' változat ebből a szempontból szerencsésebbek közé tartozik, de nem szárazságtűrő növényről beszélünk, pláne ha az utóbbi évek forró nyaraira gondolunk. Tápanyagról is gondoskodj számára, amikből nálunk szuper választékot találsz. Félárnyékos, napsütéses helyen egyaránt megmarad, talajnak megfelel az átlagos kerti változat. Ha kezdőként kísérletezel az örökzöldekkel, akkor a 'Danicat' mindenképpen javasoljuk, mert az egyszerűbben gondozhatóak közé tartozik. Vissza a cikk tetejére