Mit igényel a tölcsérjázmin?

Tölcsérjázmin egy mediterrán, feltűnő, különleges, kúszó dísznövény. Kertészetekben tavasszal és nyáron vásárolhatod meg, kiválasztva piros, rózsaszín, vagy fehér virágú változatát, ami tölcsérre hasonlít. Továbbiakban az alábbiak szerint gondoskodj róla:

 

Tavasztól őszig a szabadban hagyhatod, télire azonban védelmet igényel. Tavasszal nyáron átlagos öntözést igényel, valamint heti 1 tápoldatozással tarthatod 'fitten'. Pangó vizet nem szereti, erre külön ügyelj! Kedveli a meleg kertrészeket, balkonokat, de tűző napsütéssel nincs kibékülve. Kúszónövény, ezért támasztékot biztosíts neki, amit aztán szemet gyönyörködtetően befut. Télen 8-10 fokos, világos helyen kell tartani. Ilyenkor leveleit elveszti, de ne ijedj meg ez természetes folyamat. Tavasszal még a levelek kibújása előtt végezhetsz rajta alakító metszést, és átültetni is ilyenkor ajánlott. Magassága legoptimálisabb esetben 3 méter is lehet, amit gyorsan elérhet, mert évente 60-80 cm-t is képes nőni. Kertbe kiültetését nem javasoljuk, mert télen nem maradhat kint. Ekkor felszedése teljesen sérülésmentesen kellene hogy történjen, ami szinte kivitelezhetetlen.. Ha minden gondoskodásod ellenére nem sikerülne teleltetése, akkor se keseredj el, mert szerencsére nem drága növényről van szó.

Ha szeretnél egy dús virágzású, könnyen tartható, ezért kezdőknek is ajánlott dísznövényt, akkor a tölcsérjázmin tökéletes választás. 

 


Vissza a cikk tetejére