Mitől modern stílusú egy kert?

Egy újabb kertfajta, aminek biztos sikere lesz elfoglalt kerttulajdonosok között, a fiataloknál, és persze azoknál, akik egyszerűen csak imádják ezt a stílust. Lássuk ennek az irányzatnak meghatározó jegyeit. 

Az már rögtön egy jó alap, ha házad is modern stílus jegyeit viseli magán, hiszen a kert és a ház látványa erősíti egymást. Persze ne keseredj el, ha csak a kertet tudod átalakítani, mert jó ötletekkel ez is nagyon hatásos tud lenni.

A modern kertet ha egy szóval kellene jellemezni, akkor az egyszerűség illik rá. Jó, ha barátságban vagy a fűnyíróval, mert ennél a kertnél a nagy gyepfelületek meghatározóak. Fontos, hogy a fű harsány, dús, a szemnek vonzó legyen. Már vásárlásánál figyelj oda, hogy a megfelelő fűmagkeveréket válaszd. Vannak árnyéktűrőek, a taposást, igénybevételt jobban bírók, szárazságot könnyebben elviselők stb. Körültekintően füvesíts.

A kerti építményeknél, padoknál, terasz berendezéseinél, virágládáknál a sima, díszítés nélküli jól lekezelt, időjárásnak ellenálló fa termékeket részesíts előnyben. Ahol lehetséges ott a modernitás jegyében üveg, fém, és plexitárgyakkal is bátran kísérletezz. Színek közül a fehéret, feketét, bézst, valamint a zöldet részesítsd előnyben.

Attól mert modern egy kert nem nélkülözheti a növényeket. Ne zsúfold tele velük a kertet, inkább kevesebb, de különlegesebb növényt vegyél. A puszpáng, elsősorban a formára nyírt változatok ennél a kertnél nagyon beválik. A fák közül megemlítjük a nyírnek egyik változatát, ami fehér kérgével pont beleillik ebbe a stílusba, akár a japán juhar, ami viszont lombszínével és formájával vívta ki helyét. Csüngő lombú fák, örökzöldek további ötletekkel szolgálnak. Virágzóak közül a hortenziát ajánljuk, míg a díszfüvek közül a csenkeszféléket.  Ne menjünk el a bambuszfélék mellett sem, mert olcsó, és jó megoldás. Díszítőelemként, vagy utak kialakításánál az élénkzöld fű mellé a fehér kavicsnál szebbet nem lehet elképzelni. 

Ha ezek alapján rendezed be a kertet egészen biztos lehetsz abban, hogy egy levegős, egyszerű, szép látvány fog eléd tárulni, amikor körbenézel. 


Vissza a cikk tetejére