Nordmann-fenyő az árudánkban

Ez a szépséges fenyő az ünnepek közeledtével egyre inkább előtérbe kerül, ugyanis kedvelt karácsonyfa is. Gyökeres változatával pedig egy pompás kerti ékszerrel is gazdagodsz. Cikkünkben mindenre részletesen kitérünk.

Szépsége vitathatatlan

Egy szuper szabályos, tömött, dús örökzöldről van szó. Levelei fényesek, sötétzöldek, puhák, így ha karácsonyfaként is ezt a fajtát választod nem fogod a díszítésnél összeszurkálni magad a tűleveleivel, és nem is hullajtja azokat, amit szintén érdemes figyelembe venned, ha karácsonyfát vásárolsz. Gyökeres változatával egy szuper kerti díszre is szert tehetsz, hiszen az ünnepek elteltével aztán hosszú évtizedekig kerted lakója lehet. Gyökeresként már most érdemes szétnézned az árudákban, akár nálunk is, hiszen még nincs tumultus, méretben, formában nagyobb a választék, így könnyebben megtalálod az áhított darabot. 

Igényei

Mészmentes talajt igényel, locsolásánál pedig az arany középutat tartsd szem előtt, azaz ne száradjon ki, de pangó vízben sem szeret tocsogni. Napsütést imádja, várostűrése jónak mondható, és az időjárás kisebb-nagyobb kilengéseit is tolerálja. Forró száraz nyarakon az öntözésére duplán fordíts figyelmet. 

Karácsonyfából kerti dísznövény

Itt a fő szempont a fokozatosság. Azaz a hőmérséklet fokozatos emelésével bevinni, és fordítva kihozni az ünnepek után. Jó ha valóban csak az ünnepek alatt van bent a szobában, és ott is fűtőtesttől távol, illetve padlófűtés esetén nem közvetlenül rajta van, hanem széken, dobogón stb. Extra enyhe télen akár ki is ültetheted a fát, viszont ha a másik véglet lenne, azaz fogcsikorgató hideg, akkor zsákokkal még pluszban tekerd körbe az edényt. Végül egy tévhitet is eloszlatunk, ami szerint nem kell locsolni a fenyőt. Szükséges, persze enyhe időben, és langyos kézmeleg vízzel, hogy ne fázzon meg. Vissza a cikk tetejére