Nyáron ültessünk nyári orgonát!

Tavasszal az egyik nagy kedvenc a közismert májusban virágot hozó közönséges orgona, ami fehértől a mélyliláig terjedő virágszínben pompázik, mesés illatot árasztva. Nyárra sem kell elbúcsúzni ettől a csodától, csak nyári orgonát kell ültetni. 

Nyári orgona szépségének titkai

Végleges magassága fajtától függően 1,5-3 méter. Jellegzetes 15-20 cm-es bugavirágzata ami hasonlít a sima orgonáéra ugyanolyan változatos színekben pompázik, fehértől egészen a sötétkékig, a liláspirostól a rózsaszínen át. Levelei hosszúkásak, sötétzöldek. Illatában sem csalódsz, sőt ültetésével a természet egy újabb darabkája is kerted lakója lesz. A szintén csodaszép lepkékről van szó. A nyári orgonából lehet sövényt kialakítani, csoportcserjeként is jó választás, de szoliterként is tetszetős darabja lesz kertednek, cserébe pedig semmi extra gondozást nem vár el, amivel már rá is tértünk igényeire.

Igényei:

Tápdús, jó vízáteresztő talajban, napsütétes helyen jól fogja magát érezni. Öntözése átlagos, általában elmondható róluk, hogy enyhe szárazsággal megbirkóznak. Metszeni igény szerint lehet. Vissza a cikk tetejére