Ősszel ültessünk őszirózsát!

Az ősz már kevésbé kényeztet el minket virágzó dísznövényekkel, de az őszirózsa ilyenkor hozza csúcsformáját meseszép virágaival, ráadásul méretét, virágszínét tekintve az egyik legváltozatosabb évelőnk. 

Mi a népszerűségének titka?

Az aster vagy másképpen őszirózsa régen a falusi kerteknek elhagyhatatlan darabja volt, egyszerű gondozása és persze változatos szépsége miatt. Nyár második felétől már érdemes keresni a kertészeti árudákban, így nálunk is, mert innentől kezdve már hódít a virágaival. Méretét tekintve 20 cm-es magasságtól az egy méterig széles a paletta, így akár az őszirózsákból is komplett kertrészleteket, virágos előkerteket alkothatsz. Virágszíne a rózsaszíntől át halványliláig terjed, ezért színek alapján is jól variálhatsz vele. További előnye, hogy a kevésbé drága növények közé tartozik.

Mitől marad szép? 

Dús virágzásának titka az állandóan nyirkos talajban rejlik, ezért ne sajnáld tőle a vizet, de ne tocsogjon benne! Ha ezt az egy jó tanácsot betartod, akkor más különösebb teendőd nincs is. Mint a növények általában szereti a napos helyet. Talajban szereti a kicsit lazább fajtákat. Kissé szellősebb részen a lisztharmat támadására is kevesebb az esély. Vissza a cikk tetejére