Piros hóbogyó ősszel a kertben

A piros hóbogyó mélyrózsaszín-piros terméseivel remekül fog mutatni ősszel a kertben. Figyelem! Szó szerint kiskert tulajdonosoknak is ajánljuk, mert magassága max. 1,5 méter.  

Miért imádjuk a piros hóbogyót? 

Amint említettük mérete miatt kis-és nagyobb kertekbe egyaránt ültethető. Kissé elhajló ágrendszere kecses, légies hatásúvá teszi, ezt a dús díszcserjét. Élénkzöld levelei között mély vöröses-rózsaszín termései pompásan mutatnak, egészen ősz végéig. A bogyók nem csak a Te tetszésedet fogják elnyerni, hanem a kertben lévő madarakét is. Utóbbiak jól belakmároznak belőle kiegészítve őszi étkezésüket. Harang formájú virágait nyáron hozza. Télen újabb felhasználásáról győződhetsz meg, ugyanis ágaiból párat levágva klassz csokrot készíthetsz már önmagában is.

Igényei:

Egyszerűen gondozható, kevés törődést igénylő növényről van szó. Soványabb talajon is megél, és nyári szárazságot is jól tolerálja, sőt még a szennyezettebb városi levegővel is megbirkózik. Fényigényeit tekintve szereti a napos területeket, de félárnyékban is meg fog maradni. Ami még további jó tulajdonsága, hogy betegségekkel szemben ellenálló. 

Ezek után ha kedvet kaptál beszerzéséhez látogass el a SAFRU-ba!


Vissza a cikk tetejére