Rózsameténg erkélyen, balkonon, kiskertben

Olcsó és könnyen gondozható egynyári a rózsameténg ami változatos virágszíneivel pompás dekorációja lesz erkélynek, kiskertnek, balkonnak.

Bemutatkozik a rózsameténg

Csillag formájú fehér, rózsaszín, lila virágai egyaránt klasszul fognak mutatni erkélyen és kiskertben. Méretét tekintve 15-20 cm magas lesz. Ovális levelei sötétzöld színben pompáznak. Ezt a látvány egészen a fagyokig élvezheted, tehát még most sem késő felvirágoztatni erkélyedet, vagy pótolni az esetlegesen kipusztult darabokat a balkonládában. Nem csak nekünk hanem a lepkéknek is elnyeri a tetszését ez a bájos virág, így velük is gazdagodik erkélyed, kerted. 

Igényei:

Jó vízelvezetésű, lazább szerkezetű talajt igényel. Imádja magát bevackolni, védettebb, melegebb helyekre, és persze az éltető napsütés sem hiányozhat az igényei közül. Az egynyáriak között szárazságtűrőbbnek számít, de ha a legszebb formáját szeretnéd látni, átlagos öntözést javaslunk. Ha szeretsz a szaporítással bíbelődni, miután elszáradt gyűjtsd össze a magjait, és február vége-március elején ültesd el. Ha ehhez nincs türelmed semmi gond, hiszen következő év tavaszán vásárolhatsz új növénykéket, akár nálunk a SAFRU-ban is. 


Vissza a cikk tetejére