Sárga csoda télen a kertben?

Igen elképzelhető a csoda, hogy kerted sárga virágokkal lesz teli a tél kellős közepén. A cél érdekében első lépésként egy téli jázmint kell beszerezned, akár tőlünk. 


Télen a legszebb

Enyhébb téli időszakban, és ez az utóbbi években gyakran előfordul akár decemberben is 'feltűnösködik' napsárga virágaival, de télutón, februárban már egész biztosan sárgába öltözik a kerted. Mesés látvány a friss, ropogós hó lepte ágaival, fakadó sárga virágaival.  Ha szó szerint egy kerti színfoltra vágysz, akkor ezzel biztosan elégedett leszel. Sárga virágain kívül érdemes tudnod róla, hogy 3-4 méter magas, sötétzöld levelű cserje. Nem csak szép, hanem csüngő ágai miatt különleges megjelenésű növény is.

Gondozása miatt kezdőknek is ajánlott

Gondozása nem állít semmiféle extra akadály elé. Napsütéses, félárnyékos helyre egyaránt kerülhet. Ha árnyékba teszed, akkor ott drasztikusan lecsökken virágzása, de megmarad. Sovány talajban is remekül érzi magát átlagos öntözés mellett. Rézsűkre, támfalakra is ültetheted, és nem mellesleg még várostűrő is. Még sövénynek is használhatod, mert jól bírja a formázást. Ajánlott ültetési tőtávolság 0,5 méter. 

További télen virágzó dísznövények 

Ha szeretnéd hogy kerted virágpompája megmaradjon télen is, akkor a téli jázmin mellett vásárolj még pár fekete hunyort, aminek a virágai a nevével ellentétben fehérek lesznek, és ha rózsaszín virágokra is vágysz, akkor kikeleti bangitat ültess a kertedbe.    


Vissza a cikk tetejére