Szeretnél egy aranyos kertet? Ültess aranycserjét!

Az aranycserjével szó szerint aranyos kerted lesz, ráadásul kora tavasszal amikor még a növények zöme nem bontogatja szirmait. Az aranycserje azonban garantáltan megdobja kerted tetszésindexét ebben az időszakban élénk sárga virágaival.

Hogyan néz ki? 

Két változatra oszthatjuk őket, mert vannak a mini és normál változatok. Az utóbbiak 3 méter körüliek lesznek, míg az előbbiek kb. feleakkorák. A méretekkel elsősorban azért érdemes tisztában lenni, mert egy aprócska kertbe több szempontból is szerencsésebb a kisebbre növő fajták közül választani. Legyen kisebb vagy nagyobb, abban hasonlítanak egymásra, hogy aranysárga virágaik már márciusban dúsan ellepik a növényt, amivel páratlan látványt nyújtanak. Levelei középzöldek, fűrészesek, ősszel lilás árnyalatot öltenek. Szoliterként is nagyon jól mutat, de csoportcserjeként is kedvelt, bevált dísznövény. Pár vékonyabb ágát a lakásban vázába téve is gyönyörködhetsz benne. 

Igényei:

Kezdőknek is bátran ajánljuk, mert egyáltalán nem kényes cserje. Átlagos normál kerti talajban, átlagos öntözés mellett és napsütéses helyen kiválóan fogja magát érezni. 3-4 évente ajánlatos ifjító metszést végezni, elvirágzás után. Ilyenkor szabadítsd meg az elöregedett vesszőktől. 

Teljes pompájában az aranycserje!


Vissza a cikk tetejére