Szuper gyorsan növő sövénynövény szuper áron!

Egy fantasztikus sövénynövényt ajánlunk figyelmedbe, a leylandi ciprust. Tömött, csodaszép lombja áthatolhatatlan 'biokerítés'. Ha már egy 'kész' sövényt szeretnél válogass 3.5 méteres ciprusaink közül. Cikkünkben plusz információkat osztunk meg Veled erről a növényről. 

Leírása: 

Évi 50-70 cm növekedésre is képes, ami növények között 'fénysebességnek' számít. Ha nem figyelsz rá pillanatok alatt szó szerint a 'fejedre nőhet'. Egy kimondottan elegáns, tetszetős sövényt alakíthatsz belőle. Ha kisebb és olcsóbb változatot szeretnél ajánljuk méter körüli darabok között nézz szét, de ha már rögtön a 'kész műben' szeretnél gyönyörködni, érdemes többet rááldozni, és az extra méretű 3.5 méteres növényeinket megnézni. Az utóbbiak már nem csak méretben, hanem látványban is extrák. Természetesen szoliterként is ültetheted, de elsősorban sövényként népszerű. 

Igényei: 

Semmi ördöngösség nincs gondozásában. Általános jó minőségű talaj, napsütéses hely, és közepes vízigény. Némi szárazságot tolerál, de azért ezt a képességét túlzottan ne tedd próbára! Amire már céloztunk, hogy metszésére különösen figyelj oda, hiszen így lesz szép, formás sövényed. 


Vissza a cikk tetejére