Tavasszal virágoznak a liliomfák

liliomfáknak nem csak nevük, hanem virágaik is elbűvölőek. Hatalmas fehér, rózsaszín, vagy bíborvörös virágaik pompás látványt nyújtanak tavasszal. Szerencsére mind végleges magasságban, mind virágzási időpontban széles skálán mozognak, így biztosan megtalálod kedvenc magnólia fajtádat. 

Ahhoz hogy kedvenced sokáig megőrizze királynői külsejét, és ne csupán nosztalgia legyen szépsége, fontos hogy tisztában legyél gondozásával, amihez mi most segítséget nyújtunk Neked.

Az első lépés a sikerhez vezető úton talajának helyes megválasztása. Savanyú, tőzeges, jó vízáteresztő legyen. Lágy vizes öntözésére is figyelj oda, - esővíz gyüjtögetők előnyben - mert nem fogja megbocsájtani ha elfeledkezel róla! Félárnyékos, napsütéses, de tűző napfénytől óvott, szélcsendes, védett fekvésben fogja magát teljes kényelemben érezni. Jó ha végleges helyét alaposan átgondolod, mert nem szereti ha 'költözteted'. Ennyi érzékenység után meglepően hangzik, de igaz, hogy a városi szennyezettebb levegőt viszont elég jól tolerálja. A fiatalabb példányokat tél közeledtével fenyőkérges takarással óvd a fagykároktól!

Elismerjük, hogy nem a legegyszerűbben gondozható dísznövényről van szó, de szépsége sem mindennapi. Vissza a cikk tetejére