Terülnek a rózsák?

Igen terülnek, és nem azért mert olyan olyan viharvert állapotban vannak, hanem ezek a rózsáknak egy speciális fajtájához a terülő rózsákhoz tartoznak. Ha imádod a rózsákat, akkor fix, hogy ezek is elnyerik tetszésedet. Következzen részletes bemutatásuk:

Dús, tömött cserje ami nevéből adódóan sem lesz egy óriás a maga 70-80 cm-es magasságával. Levelei sötétzöldek, amit rendkívül jól passzolnak rózsaszín, fehér piros, vagy sárga virágai, amiket nyáron és ősz elején bőségesen ont. Megsúgjuk legkapósabb a rózsaszín változat. Kis csoportokba rendezve nagyon klasszul mutatnak, de nagyobb foltok takarására is látványos megoldás, de talajtakaróként is bevethető, sőt edényes növényként is kísérletezhetsz vele. 

Kevésbé igényes fajta, ami félárnyékban is szépen díszlik, de jobban díjazza a napos részeket. Sima általános földben jól fejlődik, és tömöttsége miatt még a gyomokat is elnyomja. Virágait mindig az adott év hajtásain hozza, ezért metszését vagy kora tavaszra, vagy elvirágzása utánra időzítsd. Megjegyezzük, hogy az általunk favorizált Fairy lisztharmatnak viszonylag ellenálló fajta. 

Kiegészítve a mondást nincsen rózsa tövis nélkül, de kert sem rózsa nélkül. 


Vissza a cikk tetejére