Tombol az árvácska szezon

Idén ősszel is tombol az árvácska szezon árudánkban. Ha az egyszerű, és tartósabb megoldások híve vagy, akkor az árvácskákban nem fogsz csalódni. 

Árvácskák virágai fehértől a vörösesbarnán át, a sárga, kék, és narancs színeiben virítanak, valamint ennek cirmos változataiban. Amint látod a variációk sora végtelen. Ezen belül vannak nagyfejű nyúlánkabb, és kisebb virágú bokrosabb formájú fajták. Levelei csipkések. Az árvácska kizárólag úgy mutat jól ha nem árvácska, azaz csoportosan érdemes ültetned. Ha vegyes dekorációba szeretnéd, ott se hagyd árválkodni, hanem többet használj belőle. 

Kerted,erkélyed napos, vagy félárnyékos részén szállásold el árvácskáidat, tápdús, jó vízáteresztő földben. A fagyok érkeztével befejezi virágzását, de ne ijedj meg az első tavaszi napsugarak előcsalogatják a bimbókat, és aztán tavasz második feléig, az egynyáriak megjelenéséig gyönyörködhetsz bennük. Ültetését hűvösebb, borúsabb, szélcsendes időben végezd. Későbbiekben már bírja a szelet, és persze a hideget is, ahogy az már az eddigiekből is kiderült. Ha az elvirágzott részeket lecsipkeded, hálából tovább virágzik. 

A szuperdekoráció tagjai: fehér, citromsárga, és narancsszínű árvácskák.


Vissza a cikk tetejére