Törpe japán szentfa a kertedben?

A válaszunk természetesen igen. Ez a főleg ősszel dekoratív japán szentfa, pontosabban méretét tekintve inkább japán szentbokor, egyáltalán nem elképzelhetetlen a Te kertedben sem. A kertészeti árudákban így nálunk is megvásárolhatod a Törpe japán szentfát 

Amilyen kicsi olyan színes

Nem lesz belőle óriás, ahogy neve is utal rá. Maximum 70-90 cm-es lesz, így ha pici kerted, vagy esetleg csak előkerted van akkor is jó ötlet. Sőt ha edényes növényben gondolkozol, még annak is megfelelő lesz. Ezt a magasságot, pontosabban inkább alacsonyságot is lassan fogja elérni. Formáját tekintve gömbölyded. Nyáron harsogó zöld levelei fakadáskor, és az ősz beköszöntével tűzvörösre színeződnek. Ha a Törpe japán szentfád pirosba öltözik, akkor biztos lehetsz benne, hogy "itt van az ősz, itt van újra". Ha jobban megfigyeled az őszi lombszín mellett szintén piros, aprócska terméseit is felfedezheted. Nyáron krémfehér virágaival fog meglepni.

Gondozása

Félárnyékban is prímán megmarad, de naposabb részeken élénkebb lesz a lombszíne, persze ne perzselő napsütéses részekre gondolj. Bár télálló, de picit fagyérzékeny, ezért széltől, fagyzugos helyektől kíméld meg. Földje legyen jó vízelvezetésű, üde, humuszos, és mészmentes. Locsolásában nincs semmi extra, teljesen átlagos. 

Ez a 'kis gömböc' kerted, teraszod pompás minicserjéje lesz. Vissza a cikk tetejére