Tűztövisek az ősz fénypontjai

A tűztövisek élénk színű terméseikkel gondoskodnak kerted őszi mozgalmasságáról, vidám hangulatáról. Persze van még jó tulajdonsága szép számmal amit cikkünkben el is árulunk Neked. 

Fajtabemutató

Nem véletlenül kezdtük a termések színével ugyanis van citrom, narancs és piros változata is. Ezekkel a színekkel bármilyen fakó kertrészletet, parkot feldobnak, és még a madarakat is vonzzák. Ők nem esztétikai, hanem gasztronómiai szempontból díjazzák a bogyókat, ugyanis pompás csemege számukra. Amennyiben a madarak nem lakmározzák be a komplett termést, akkor tavaszig is gyönyörködhetsz a harsány színű bogyókban. Ha tuti áthatolhatatlan sövényt szeretnél, akkor a tűztövisek maximálisan megfelelnek a célnak, sűrű, tömött ágaikkal, szúrós tüskéikkel. Örökzöld, így télen is mutat. Magasságuk 2-3 méter közötti, fajtától függően. 

Gondozása gyerekjáték

Gondozása nagyon egyszerű, ugyanis egy roppant szívós, mindent túlélő növénycsoportról van szó. Napos, vagy félárnyékos helyen, normál talajban mindenhol megmarad. Szárazságtűrő, hosszabb aszályos időszakban sem fog reklamálni a vízhiány miatt. Sövényként ültetési távolsága kb. 70 cm. A virágok és a termések mindig az előző évi hajtásokon fejlődnek, amiket metszés esetén vegyél figyelembe. Ennek ideje kora tavasz.

 

A tűztövis nem csak első osztályú sövény, hanem egy mutatós biodíszlet is. 


Vissza a cikk tetejére